Wij zijn Van der Feltz advocaten

Van der Feltz advocaten is een gespecialiseerd advocatenkantoor, gevestigd in Den Haag. Sinds de oprichting in 2006 zijn wij erop gericht om onze cliënten optimaal te bedienen met een persoonlijke benadering. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in o.a. bouwrecht, aanbestedingsrecht, energierecht en het omgevingsrecht in de ruimste zin van het woord. Onze focus ligt op:

- Bouw en Vastgoed
- Energie
- Overheid
- Industrie

Met kennis en ervaring in zowel de publieke als de private sector komen onze hooggespecialiseerde advocaten snel tot de kern. We helpen cliënten op slagvaardige en efficiënte wijze met strategische, innovatieve en praktisch bruikbare oplossingen op basis van een persoonlijke benadering.

Daar waar nodig door buiten de gebaande paden te treden en steeds met oog voor mogelijk politiek-bestuurlijke belangen.

Onze cliënten

 • Projectontwikkelaars

 • Aannemers

 • Huurders/verhuurders

 • Gemeenten, Provincies, Rijk

 • Energiebedrijven

 • Waterbedrijven

 • Chemische bedrijven

 • Olie & Gas

 • Farmaceutische bedrijven

 • Voedingsindustrie

 • Overige (zware) industrie

Snel tot de kern

Onze hooggespecialiseerde advocaten komen snel tot de kern en helpen cliënten op slagvaardige en efficiënte wijze met strategische, innovatieve en praktisch bruikbare oplossingen op basis van een persoonlijke benadering.

Daar waar nodig door buiten de gebaande paden te treden en steeds met oog voor mogelijk politiek-bestuurlijke belangen.


Kernwaarden

 • gedreven

 • betrokken: wederzijds vertrouwen, korte lijnen en optimale bereikbaarheid

 • pragmatisch

Visie

Van der Feltz advocaten is expert in het publiek- en privaatrecht en werkt met grote regelmaat op het snijvlak van beide rechtsgebieden. We zijn daarnaast een onafhankelijk, gespecialiseerd advocatenkantoor en bieden juridisch advies van de hoogste kwaliteit aan overheden en bedrijven actief in de sectoren:

 • Bouw en Vastgoed

 • Energie

 • Industrie

Onze kennis en ervaring in zowel het publieke als het private domein maakt ons de juridisch adviseur bij uitstek op het gebied waar de belangen van beide domeinen elkaar raken. Zo kunnen wij u doeltreffend strategisch-juridisch adviseren. Daar waar nodig procederen wij om voor u het gewenste resultaat te bereiken.

- Aanbestedingsrecht en staatssteun

- Aansprakelijkheid en schade

- Algemeen & bijzonder bestuursrecht

- Belastingrecht

- Bouwrecht

- Cassatie

- Energierecht

- Grondverwerving en grondexploitatie

- Huurrecht

- Milieurecht en Ruimtelijke Ordening

- Openbaarheid van overheidsinformatie

- Vastgoed / Onroerend Goed

Maatschappelijke doelen

Op regelmatige basis verrichten wij diensten aan ideële organisaties. Indien hun financiële draagkracht gering is, worden onze diensten tegen gereduceerd tarief of incidenteel op pro deo basis uitgevoerd.

Menselijk kapitaal

Goed werkgeverschap vinden wij van uitermate groot belang. Wij faciliteren daarom parttime werken, bijscholing en het volgen van specialisatie-opleidingen. Onze advocaten worden gestimuleerd om te publiceren en te doceren. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de rechtspraktijk.

Milieu en duurzaamheid

Wij voeren een actief milieubeleid wat zich uit in:

• naleving van de toepasselijke milieuwet- en regelgeving;
medewerkers krijgen een mobiliteitsbudget, op ons parkeerterrein bevindt zich een laadpaal voor elektrische auto's.

• milieubewuste inkoop van goederen en diensten;
wij schenken uitsluitend fairtrade koffie en thee. Onze kantoorlunch bestaat uit geheel biologische producten.

• duurzame omgang met afvalstromen;
wij maken gebruik van 100% houtvrij, volledig gereclycled printpapier, geproduceerd zonder optische witmakers (EU Ecolabel, FSC keurmerk en Blue Angel keurmerk).

• terugdringen van energieverbruik door stimulering van gedragsveranderingen en technische maatregelen;
wij maken gebruik van een zuinig en milieuvriendelijk luchtgekoeld systeem, hebben energiezuinige LED-verlichting en spaarlampen.

Kennis delen

Wij vinden het belangrijk om onze kennis te delen met onze cliënten door middel van blogs, (in-house) cursussenclient seminars, onze nieuwsbrief en publicaties. Dankzij de kleinschaligheid zijn wij in staat onze cliënten optimaal te bedienen met een individuele en persoonlijke benadering. Daarnaast kennen wij elkaars kwaliteiten door en door. Eén ding hebben we gemeen: ‘we all love law’, wat ons drijft om voortdurend op hooggespecialiseerd niveau met ons vak bezig te zijn en ons te blijven ontwikkelen op zoek naar de beste oplossingen voor onze cliënten.

Heeft u een vraag voor onze advocaten? Neem dan contact op of benader ons direct via de teampagina.

Registratie

Onze advocaten hebben zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd.

Klanttevredenheid

Van der Feltz advocaten streeft (juridische) dienstverlening van een hoog niveau na. Mocht u desondanks een klacht hebben over de wijze waarop onze dienstverlening heeft plaatsgevonden, dan horen wij dat graag. 

Uiteraard zullen wij ons in het bijzonder inspannen om samen met u een oplossing te vinden. Indien geen oplossing kan worden bereikt, dan kunt u beroep doen op de klachtenregeling en contact opnemen met onze klachtenfunctionaris, Willem Bosma.
De klachtenregeling treft u hier aan en hieronder treft u de gegevens van onze klachtenfunctionaris aan:

Laatste nieuws en kennis van onze advocaten