Brim Tonino

Advocaat
Portret

Brim Tonino is advocaat vastgoedrecht en houdt zich bezig met kwesties op het gebied van het aanbestedingsrecht, huurrecht, goederenrecht, bouwrecht en algemeen bestuursrecht.

Brim behandelt zaken voor (project)ontwikkelaars, investeerders, aannemers, (lokale) overheden, waterbedrijven en andere partijen betrokken bij bouw- en ontwikkelprojecten. Procederen en arbitreren vormen een belangrijk deel van zijn werk.

De bouw- en vastgoedsector heeft Brim's bijzondere belangstelling en de laatste trends en ontwikkelingen in die markt volgt hij nauwgezet. Regelmatig publiceert hij artikelen, blogs en annotaties in juridische tijdschriften. Hij is lid van de redactieraad voor het deelgebied 'Aanbesteding' van het tijdschrift 'Vastgoedrecht' (VGR).

Brim studeerde aan Universiteit Leiden en Monash University (Melbourne, Australië), is bestuurslid van de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ) en is lid van Jong Onroerend Goed Den Haag (JOH).

Werkzaam in de sectoren

Werkzaam in de rechtsgebieden

Ervaring

Adviseren

van een buitenlandse investeerder gespecialiseerd in Europese sale & lease back transacties bij de aankoop van de Europese productiefaciliteit van een wereldwijde fabrikant van auto-onderdelen via een sale and lease back transactie met een ‘triple net’ huurovereenkomst voor de duur van 20 jaar.

Adviseren en succesvol vertegenwoordigen

van een drinkwaterbedrijf in een kort geding procedure over een Europese aanbesteding van bouwmaterialen.

Adviseren en vertegenwoordigen

van een aannemer betreffende de ontwikkeling van een nieuw 5* hotel in Amsterdam en de aan de uitvoering gerelateerde meerwerkclaims.

Adviseren

van een projectontwikkelaar over de ontwikkeling van het gemend gebruik van een belangrijke bezienswaardigheid in Nederland en vertegenwoordigen in rechte van die partij in verschillende verhuurder-huurder geschillen.

Adviseren en vertegenwoordigen

van een beveiligingsbedrijf in een reeks kort geding- en hoger beroep procedures over aanbestedingen voor beveiligingsdiensten aangaande openbaar vervoer en infrastructuur.

Adviseren en vertegenwoordigen

van een gemeente in verschillende verhuurder-huurder geschillen in het centraal station gebied.

Adviseren en vertegenwoordigen

van een grote printerleverancier in een kort geding procedure tegen de Staat der Nederlanden betreffende een aanbesteding voor leveringen.

Lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
  • Bestuurslid van de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ)
  • Lid van Jong Onroerend Goed Den Haag (JOH)

Publicatie