Jan Borman

Advocaat
Portret

Jan Borman heeft een brede privaatrechtelijke praktijk. Hij heeft als advocaat ruime ervaring opgedaan met het contractenrecht, goederenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Jan werkt vooral in de sectoren vastgoed, industrie en energie.

Jan behandelt zaken voor (project)ontwikkelaars, investeerders, aannemers, maar ook voor (lokale) overheden.

In het bijzonder houdt Jan zich bezig met advisering over juridische vraagstukken die spelen bij ontwikkeling van duurzaam en energiezuinig vastgoed (bestaande bouw en nieuwbouw). Zo is Jan bijvoorbeeld betrokken bij een grootschalig verduurzamingsproject in een gemeente waarbij hij het gehele proces van aansluiting op nieuwe energie infrastructuur in juridische banen leidt. Kwesties over aansluitovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten (met woningcorporaties en marktpartijen), zakelijke (lig)rechten en eigendomsrechten spelen hierbij een belangrijke rol.

 

Als advocaat zoekt Jan niet alleen naar oplossingen voor gecompliceerde vraagstukken van cliënten in het privaatrecht, maar soms ook op het grensvlak met het publiekrecht.

 

Jan heeft aan de Universiteit Leiden en de University of British Columbia (Vancouver, Canada) gestudeerd en de master Civiel Recht afgerond en tijdens de studie juridische werkervaring opgedaan in het bedrijfsleven, de advocatuur en de rechtspraak.

Werkzaam in de sectoren

Werkzaam in de rechtsgebieden

Aanbevelingen

Legal 500 2023

Construction (Tier 3)

‘The team pairs a thorough knowledge of construction law and all of its possibilities with a practical attitude and incentive to solve problems practically and in an amicable way. But let there be no mistake, if necessary, they are a tough opponent in litigation with a solid success rate.’

PropertyNL's Top-60 Vastgoedjuristen

Lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht (NEvER)