Mark West

Senior advocaat
Portret

Mark specialiseert zich in omgevings- en ruimtelijke ordeningsrecht, in de naleving van regelgeving en in door de overheid opgelegde sancties. Hij vertegenwoordigt gemeenten en private partijen in complexe zaken rondom woningbouwprojecten en transformatieprojecten voor vastgoed.

Mark adviseert en vertegenwoordigt cliënten ook in zowel procedures als mediation op het gebied van omgevingsrecht, energierecht, farmaceutisch recht en wet- en regelgeving ten aanzien van de spoorwegen, onder andere de afgifte van vergunningen zoals dat in het publiekrecht is geregeld. Daarnaast adviseert en assisteert Mark ander kantoren bij allerlei omgevings- en ruimtelijke ordeningsrechtelijke kwesties die zich voordoen bij fusies en overnames.

Mark publiceert regelmatig in juridische tijdschriften zoals AB Rechtspraak Bestuursrecht en De Gemeentestem (beide Kluwer). Hij is co-auteur van Tekst & Commentaar Algemene Wet Bestuursrecht (Sdu) en de online Module Bestuursrecht voor de Algemene Wet Bestuursrecht (Kluwer).


In 2016 heeft het juridische tijdschrift Advocatenblad van de Nederlandse Orde van Advocaten Mark gekozen als een van de 35 meest opvallende, jonge en ambitieuze advocaten (jonger dan 35) in Nederland.

Werkzaam in de sectoren

Werkzaam in de rechtsgebieden

Ervaring

Adviseren en succesvol vertegenwoordigen

van de ANWB in een procedure waarin schadevergoeding werd geëist op grond van de Wet luchtvaart (LVW) voor de uitbreiding van Lelystad Airport.

Adviseren en vertegenwoordigen

van AM Zeeland B.V. in een groot woningbouwproject, het Noorderpolder Zierikzee project in de Gemeente Schouwen-Duiveland.

Regelmatig adviseren

van de hotelketen “The Student Hotel” over verschillende omgevings- en ruimtelijke ordeningsrechtelijke kwesties en ook over vragen op het gebied van huurrecht waarmee de Nederlandse hotels van de keten te maken krijgen; daarnaast ook over het ontwikkelen van nieuwe locaties in Nederland.

Regelmatig adviseren

van Van der Spek Uitvaart over wijzigingen in bestemmingsplannen en procedures voor het aanvragen van vergunningen voor het ontwikkelen en exploiteren van nieuwe crematoria.

Adviseren en succesvol assisteren

van Van der Spek in een aanbestedingsprocedure voor het exploiteren van een bestaande begraafplaats en het ontwikkelen van een nieuw crematorium in de Gemeente Zwijndrecht (erfpacht), inclusief het opstellen van alle contracten en het onderhandelen daarover.

Adviseren

van Neptune Energy in omgevingsrechtelijke kwesties voor het winnen van gas in de Noordzee.

Adviseren

van Baker McKenzie als adviseur over omgevings- en ruimtelijke ordeningsrechtelijke kwesties bij grote fusies en overnames, waaronder die voor Deka Immobilien, W Hotel Amsterdam, AMS Cargo Center in het Schiphol Logistics Park, Cool63 Rotterdam, Blaakhaven en CitizenM Rotterdam.

Adviseren en succesvol vertegenwoordigen

van NS Reizigers B.V. in een procedure over autorisatievergunningen die door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu worden afgegeven voor rollend spoormaterieel.

Adviseren

van de Gemeente Rijswijk over verschillende transformatieprojecten voor vastgoed (kantoren en huisvesting)

Adviseren

van de Gemeente Oud-Beijerland over brandveiligheidskwesties in zorggerelateerd vastgoed.

Adviseren

van vakantiepark Citta Romana over omgevings- en ruimtelijke ordeningskwesties, ook wat betreft de uitbreiding van nabijgelegen vakantieparken in de Gemeente Hellevoetsluis.

Lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Milieurecht (VMR)